Andeweg bv

Frezen


Voor het wegfrezen van de wortels en de overgebleven stam (de zgn stobben) heeft Andeweg-bv 2 machines tot hun beschikking. Een frees welke achter op een trekker bevestigd is en stobben van 2,5 meter aan kan. Voor de kleinere stobben of voor plaatsen waar een trekker moeilijk kan komen is er een mobiele frees. Deze kan makkelijk in achtertuinen komen, wel dient U rekening te houden met een doorgang/opening van minimaal 87 centimeter breed naar de locatie waar deze mobiele frees zijn werk moet doen.

Het wegfrezen van de stobben na het rooien van bomen heeft als voordeel dat de grond mooi los wordt en er daardoor geen lelijke uitsteeksels achterblijven en er kan na het frezen direct herbeplanting worden aangebracht.

Wachten tot de stobben uit zichzelf verdwijnen kan ook maar is er een van een lange adem, vaak duurt het 8 tot 10 jaar voordat stobben wegrotten en de kans bestaat dat de overgebleven stam weer gaat uitlopen en er dus een wild groei van takken gaat ontstaan.


12a
4348a
4349a
[Klik op de afbeelding voor een vergroting]

Het gebruik van de informatie op deze site aangegeven is geheel voor eigen risico en er kunnen aan de inhoud van deze site geen rechten verleend worden. Website en foto's © Andeweg-bv