Andeweg bv
[Klik voor een vergroting]

Asbest


Asbest valt in Nederland onder de wet gevaarlijke stoffen, we onderscheiden 2 soorten asbest tw "blauwe" asbest (crocidoliet) en "witte" asbest (chrysotiel) volgens de letter van de wet is blauwe asbest gevaarlijker dan witte asbest maar voor de omgang (lees verwijderen en afvoeren) met de 2 genoemde soorten zit er geen verschil in. Het gevaar van asbest is het vrijkomen van kleine vezels tijdens het bewerken of het zagen/hanteren van de asbest, deze vezels kunnen via de lucht zich makkelijk verplaatsen en via de luchtwegen in de longen komen. Hier gaat de asbest zijn vernietigende werking doen, door de structuur van asbest snijdt het als het ware de longen kapot en de werking van de longen wordt te niet gedaan. In gewoon nederlands het vocht uit de longen kan via uitademen niet meer afgevoerd worden en men stikt uiteindelijk in het vocht dat in de longen achterblijft (zgn longoedeem).

Andeweg-bv werkt uitsluitend met gecertificeerde mensen bij het werken met asbest. Na het verwijderen van de asbest vind er altijd een test plaats van een ster laboratorium om te zien of de locatie asbest (vezel) vrij is eer er verder gegaan wordt met het verder slopen van het object. De asbest die vrijkomt tijdens het verwijderen wordt volgens wettelijke voorschriften verpakt en verder verwerkt. Voor het verwijderen van asbest is ALTIJD een sloopvergunning nodig !

Uw gemeente kan U informatie geven over de in de gemeente geldende voorschriften op het gebied van sloopvergunningen.


Het gebruik van de informatie op deze site aangegeven is geheel voor eigen risico en er kunnen aan de inhoud van deze site geen rechten verleend worden. Website en foto's © Andeweg-bv